Na je premaster stroom je in in de master Taalstoornissen. Deze master geeft je de mogelijkheid om taalwetenschappelijke theorie in verband te brengen met de beroepspraktijk. Je gaat dieper in op de taalproblemen die voorkomen bij ongeveer 10% van de kinderen en jongeren. Er wordt aandacht besteed aan moeilijkheden in zowel mondelinge als schriftelijke vaardigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dyslexie of een specifieke taalontwikkelingsstoornis.
Zowel de oorzaken van de problemen als de begeleidingsmogelijkheden komen aan bod. Bovendien wordt er speciale aandacht besteed aan de invloed van gehoorstoornissen en meertaligheid op de taalontwikkeling bij jonge kinderen.
Algemene vakken
Naast je specialisatievakken is er ook een vak dat een bredere basis vormt in de opleiding en dat ook gevolgd wordt door studenten Language & AI. Bij dit vak, Linguistic Research, behandelen we klassieke en moderne theorieën binnen de taalwetenschap en de onderzoekstopics die op dit moment een grote rol spelen binnen de linguïstiek, zowel theoretisch als toegepast.
In het laatste vak, Statistiek voor gevorderden, verwerf je kennis over de statistische toetsen die je nodig gaat hebben voor je scriptieonderzoek. Je sluit je master af met een onderzoeksstage en een scriptie.
Meer weten over de master? Ga naar de website van de Faculteit Geesteswetenschappen voor alle informatie of bezoek een voorlichtingsdag. De eerstvolgende voorlichtingsdag/avonden voor masteropleidingen zijn donderdag 10 oktober 2024 (online) en zaterdag 8 maart 2025 (op de VU).
Wil je specifieke informatie over de vakken, kijk dan in de studiegids.